Majskakor med cashewnötsost med tomater och basilika
Snacks
60 min
Antal personer: 8
Perfekt som ett somrigt al fresco mellanmål!
Receptkreatör: Marisa Alvarsson
8 Friggs Majskakor Pizza
2,5 dl cashewnötter, blötlagda i 2 timmar, dränerade och sköljda
1,5 msk färskpressad citronjuice
6 soltorkade tomater marinerade i olja (dränerade)
En nypa vitlökspulver Salt efter smak
En väl tilltagen nypa svartpeppar
75 ml vatten (eller mer vid behov)
3 mogna tomater, skivade
Färska basilikablad till servering
Häll de blötlagda cashewnötterna tillsammans med soltorkade tomater, citronjuice, vitlökspulver, salt och peppar i en matberedare. Mixa tills det får konsistensen av fuktigt mjöl.
Tillsätt vatten, lite i taget, och fortsätt mixa i 2 minuter eller till cashewnötsosten är jämn och tjock, ungefär som hummus eller färskost.
Smaka av osten och smaksätt med salt och peppar efter behov.
Bre över majskakorna och lägg på en skiva tomat och basilikablad. Servera omgående.
Överbliven cashewnötsost kan förvaras upp till tre dagar i en lufttät förpackning i kylskåp.
Ingredienser
8 Friggs Majskakor Pizza
2,5 dl cashewnötter, blötlagda i 2 timmar, dränerade och sköljda
1,5 msk färskpressad citronjuice
6 soltorkade tomater marinerade i olja (dränerade)
En nypa vitlökspulver Salt efter smak
En väl tilltagen nypa svartpeppar
75 ml vatten (eller mer vid behov)
3 mogna tomater, skivade
Färska basilikablad till servering
Instruktioner
Häll de blötlagda cashewnötterna tillsammans med soltorkade tomater, citronjuice, vitlökspulver, salt och peppar i en matberedare. Mixa tills det får konsistensen av fuktigt mjöl.
Tillsätt vatten, lite i taget, och fortsätt mixa i 2 minuter eller till cashewnötsosten är jämn och tjock, ungefär som hummus eller färskost.
Smaka av osten och smaksätt med salt och peppar efter behov.
Bre över majskakorna och lägg på en skiva tomat och basilikablad. Servera omgående.
Överbliven cashewnötsost kan förvaras upp till tre dagar i en lufttät förpackning i kylskåp.